بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳
حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

چگونه بانک مرکزی به چک‌ها اعتبار بخشید؟

حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تمهیدات بانک مرکزی موجب افزایش امنیت چک شده است، گفت: فعالان اقتصادی وقتی از چک در معاملات خود استفاده می‌کنند، نسبت به استفاده از سند مالی درست اطمینان دارند.
حمیدرضا صالحی؛ عضو اتاق بازرگانی ایران
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۰۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 23
کد خبر: ۲۶۶۳۲۹

چگونه بانک مرکزی به چک‌ها اعتبار بخشید؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دیگر نمی‌توانید روی برگه چک، هر مبلغی خواستید بنویسید، زیرا بانک مرکزی طبق اصلاحیه قانون چک، اعلام کرده در حال تدوین پیش‌نویس فنی برای تعیین سقف اعتباری برای متقاضیان صدور دسته چک است. هنوز دستورالعمل این بند از اصلاحیه قانون چک مشخص نشده، اما ظاهر آن مشخص است بانک‌ها مکلف می‌شوند با اعتبارسنجی برای هر فرد صاحب چک، سقف ریالی برای صدور چک وی تعیین کنند. به‌عنوان نمونه، فردی که گردش حسابش کمتر از ۱۰۰میلیون تومان است، نمی‌تواند چک 1 میلیاردی بکشد.

 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طبق مصوبه جلسه با مدیران بانک مرکزی، قرار است به زودی بانک‌ها برای متقاضیانی که نخستین دسته چکشان را می‌گیرند، سقف اعتباری تعیین کنند.

طبق قوانین و اعمال نظارت های خوبی که بر صدور و استفاده از چک در ماه های اخیر ایجاد شده شاهد استفاده نکردن نادرست از چک هستیم

 

حمیدرضا صالحی، عضو اتاق بازرگانی ایران درباره نمود سازو کارهای درست به کار گرفته شده در سیاست های مرتبط با صدور و استفاده از چک در ماه های اخیر به «راهبرد معاصر» گفت: آمارهای آبان ماه سال جاری گویای این واقعیت مهم است، اگر ساز و کارهای برنامه ریزی شده نظارتی درستی بر بازار و ابزارهای مالی قرار داده شود، مانع بروز سوء استفاده و زیان هایی می شود که در پس موضوعات مالی بر بخش های مختلف اقتصادی وارد می شود.

 

وی افزود: از زمان رونمایی از چک صیادی تاکنون شاهد استفاده معقول و حساب شده از چک هستیم. اینکه چک باید به وسیله دو طرف بررسی و در نظام بانکی تأیید شود زمینه ساز بهبود وضعیت تراکنش های مالی میان خریدار و فروشنده و اطمینان به تسویه پولی می شود؛ لذا تولید کننده که باید مواد اولیه خریداری کند و کاسبی که جنس می فروشد، هر دو به یک اندازه می توانند از تأمین نیاز خود با استفاده حساب شده از چک مطمئن شوند.

 

عضو اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: طبق قوانین و اعمال نظارت های خوبی که بر صدور و استفاده از چک در ماه های اخیر ایجاد شده شاهد استفاده نکردن نادرست از چک هستیم. به معنای دیگر در ماه های گذشته که بانک مرکزی ساز و کارهای لازم را برای چک تدوین و ابلاغ کرد، دیگر مشابه قبل از چک استفاده بیهوده نمی شود.

 

صالحی گفت: تمهیدات اندیشیده شده از سوی بانک مرکزی موجب افزایش امنیت چک به عنوان ابزار تأمین مالی شده است. امروز فعالان اقتصادی وقتی از چک در معاملات خود استفاده می کنند، نسبت به استفاده از سند مالی درست اطمینان دارند. این نشانه خوبی است که دیگر در مسیر نادرست گذشته حرکت نمی کنیم و بخشی از امنیتی که بازار و تولید نیازمند آن است، با سیاست گذاری های درست بانکی ایجاد کرده ایم.

در دو سال گذشته شاهد ارتقای جایگاه چک هستیم به نحوی که مردم به راحتی گذشته چک صادر نمی کنند

 

فعال اقتصادی تأکید کرد: از زمانی که چک به عنوان ابزار معاملاتی مالی رایج شد، در بازار جایگاه خوبی داشت، ولی استفاده نادرست از آن در سال های گذشته موجب از دست رفتن اعتبار چک شده بود. با سیاست های درستی که از دولت قبل در بانک مرکزی دنبال شد و اینک به ثمر نشسته است، شاهدیم چک بار دیگر اعتبار خود را به دست آورده و اعتبار بازرگان و تاجر ما را در زمینه معاملات تجاری بهبود بخشیده است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه چک نقش وثیقه دارد و به تسهیل معاملات کمک می کند، باید ساز و کارهای نظارتی ای که برای سوء استفاده کنندگان از چک اعمال شده به درستی اجرا شود تا تجار و فعالان بازار نسبت به ارائه تضمینی مانند چک در مبادلات مالی خود آسوده خاطر باشند.

 

وی یادآور شد: در دو سال گذشته شاهد ارتقای جایگاه چک هستیم به نحوی که مردم به راحتی گذشته چک صادر نمی کنند، زیرا به هزینه های مترتب امضای بی پشتوانه چک آگاه شده اند. این روند باعث رونق بهتر بازار و افزایش اعتماد فعالان بازار و کسب و کارها به هم شده است به نوعی که شاهد همراهی سرمایه داران و فعالان اقتصادی در اجرای پروژه های عقب مانده و تکمیل نشده هستیم.

 

ارسال نظر